tisdag 16 december 2014

årets julbord

Jag önskar att jag kunde säga att förberedelserna inför julen är i full gång men riktigt så är det inte. Granen är inte inhandlad, julbordet har inte börjat förberedas och pysslet har varit obefintligt. Men de få klappar vi ska inhandla i år är vi färdiga med.

Julbordet är inte igång men vad som skall stå på är antecknat och klart.

Frukost
Risgrynsgröt med kanel och mandelmjölk
Apelsin- och kokoste
Vörtbröd (från lokala surdegsbageriet) med skinka och senap

Lunch
Grönkålssoppa
Potatissallad
Rödbetssallad
Sill

Fika
Lussekatter som är sötade med honung och äppelmos
Pepparkakor
Glögg

Middag
Janssons frestelse
Lax
Tofukorv
Rökt tofu
Julskinka
Nötbollar
Cashewnötslimpa
Brysselkål
Rödbetssallad
Sill
Julmust

Efterrätt
Ris a la malta  med jordgubbssås gjord av risgrynsgröt med cashewnötsgrädde

Julgodis
Mozartkulor gjorda av egen mandelmassa (mandlar och honung), nougat och mörk choklad
Cashewnötsbollar med smak av ingefära och apelsin
Grönkålschipa

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar