måndag 28 december 2015

tankar om julen efter julen

Ja, det blev så där som det brukar. Barnen var inte glada hela dagen men så är det för oss vuxna också ibland. Att tomten kom på besök gjorde inte det hela bättre. Vi kan snacka om att den stora tyckte han var riktigt läskig så tårarna sprutade hela besöket. När vi sedan skulle öppna klapparna och hon fick använda saxen blev humöret dock bättre. Det var nog det bästa på hela kvällen, att få använda saxen. Vi somnade till Kalle Anka och missade Karl Bertil Jonsson (första gången i mitt vuxna liv) men vi överlevde ändå.

Barnen fick en del giftfria träleksaker som alla har tyckt om att leka med. Vuxnas favorit har nog varit den här stora regnbågen från Grimms. Möjligheterna är många. Skulpturer, tunnlar, dockhus, vagga till dockan, stapla etc.



Barnen har gillat de här små skålarna som också går att stapla eller ha som skålar att förvara saker i. Mycket bättre än ringar.




Lillsnuttan fick en jättefin ekologisk overall i ullfleece. Så mjuk och härlig! Perfekt att man slipper krångla med skor och vantar utan bara stoppa runt armarna och fötterna. 



Vår huvudklapp har lekts med emellanåt som alla de andra nya sakerna. Det är ganska svårt att föra in nya saker till de små liven. 


Maten smakade bra för oss vuxna men barnen var inte helt nöjda. Potatissallad och korv blev det som gick hem. Det ska bli spännande att se om de är mer öppna kommande år! Men vi har haft det väldigt trevligt. Igår fick vi till och med lite snö. Vi var ute kl 07 på morgonen och grävde och gjorde snölykta!

God fortsättning och start på det nya året! Hoppas ni också har haft en riktigt fin jul!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar