onsdag 5 februari 2014

matdagbok

Dags att föra matdagbok och skicka in till dietisten. Helt valfritt och för att se hur många kalorier lillan får i sig i snitt på en dag. Just nu är vi inne i en ny period vad gäller maten. Det måste vara tomater inblandat eller äta själv. Lillan är superduktig på att käka plockmat men det blir inte samma mängd som när det är i puréform. Det bästa är att hon äter i egen takt och bestämmer själv när det är färdigt. Så här ser dagen ut och representerar de flesta dagar fast med variationer:

Morgonamning

Dagens frukost blev en rawgurt av blötlagt bovete, avokado, äpple, hallon, havremjölk och till det lingon och amaranthpuffar. Några skedar rapsolja och en äppelklyfta. Oftast hoppar hon över frukosten. men idag åt hon med stor aptit. Gröt fungerar inte alls längre.

Dagens lunch blev polenta, svartrot, morot, oliver, broccoli, hampaprotein, dragon, en skvätt havremjölk, kokosolja och passerade tomater. Grönsakerna mosar jag med en gaffel. Till efterrätt kiwi och rapsolja.

Dagens mellanmål blir den älskade påsen "Fruktris med banan och aprikos" från Ellas Kitchen. Min egen variant duger inte. Den innehåller åtminstone många kalorier (och inte massa onödiga tillsatser) jämfört med andra smoothies och fruktpuréer.

Dagens plockmiddag blir fänkål, potatis, persiljerot, blomkål, skalade vita bönor, hampafrön, dill och banan. Middag äter hon så sent som klockan 19 eftersom hon inte vill äta något annat på kvällen.

Kvällsamning


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar