fredag 15 april 2016

hirs- och bönbiffar

Idag var det dåligt väder ute så slog till med lite mer tidskrävande lunch. Fick bra betyg eftersom de blev perfekt stekta och båda barnen åt upp. Vi serverade med kokt potatis, en kall sås gjord på Oatly fraîche, citronsaft, dill, salt och vitpeppar.

1 burk kikärtor
1 burk stora vita bönor
1 dl kokt hirs (mått torrvara)
2 medelstora morötter
1,5 dl majskorn
1 vitlöksklyfta
1 tsk Renee Voltaire lantbuljong
1 tsk brynt  schalottenlökfond
Lite örtsalt, vitpeppar, paprikapulver

Mixa allt i matberedare. Tillsätt några matskedar potatismjöl samt ströbröd (skippa för glutenfritt och lite psylliumfröskal eller liknande) för en fin konsistens. Stek gyllenbruna i olivolja och margarin på medelhög värme.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar